Τα φυσικά υλικά στην απόλαυση του ύπνου, σε ένα στρώμα από τρίχα αλόγου

Απόλαυση ύπνου σε στρώμα από τρίχωμα αλόγου

Το άλογο αποτελεί ένα χαρακτηριστικό σύμβολο της ελευθερίας, σε όλη την περίοδο συνύπαρξής του με τον άνθρωπο. Ο καλπασμός του δημιουργεί πάντοτε έντονα συναισθήματα, ακόμη και με μια απλή ματιά. Αυτό γιατί το άλογο αποτέλεσε μέσα στους αιώνες έναν από τους πιο πολύτιμος συνοδοιπόρους σε κάθε στιγμή της ζωής και τις καθημερινότητας του ανθρώπου, από τις μετακινήσεις, μέχρι τα πολύτιμα αγαθά του.

Το τρίχωμα του αλόγου δημιούργησε τη βάση για ένα πλήθος υλικών, και βρίσκει σταθερά εφαρμογή μέχρι και σήμερα. Διαθέτει μοναδικές ιδιότητες, οι οποίες το κάνουν να ξεχωρίζει και να αποτελεί πολλές φορές τη μοναδική φυσική επιλογή. Η εξαιρετική αντοχή του συνδυάζεται μοναδικά με τη χαρακτηριστική ελαστικότητά του, ενώ η φύση του να ρυθμίζει μοναδικά τα επίπεδα της υγρασίας, αναβαθμίζει ακόμη περισσότερο και τις θερμοστατικές ιδιότητές του.

Μέσα στους αιώνες, το τρίχωμα του αλόγου βρήκε εφαρμογή σε κάθε υλικό που απαιτούσε αντοχή, ελαστικότητα και σωστή διαχείριση του επιπέδου της υγρασίας. Έτσι, από τη δημιουργία χορδών και σχοινιών, μέχρι και την ένδυση, η τρίχα του αλόγου αποτέλεσε τη βασικότερη επιλογή. Πού βρίσκουν όμως εφαρμογή όλες αυτές οι ιδιότητες στη σύγχρονη στωματοποιία;

Επιλέγοντας τη σωστή, βιώσιμη και φιλική προς το ίδιο το άλογο διαχείριση, το τρίχωμα του αλόγου που χρησιμοποιείται στη στρωματοποιία και σε όλα τα σχετικά προϊόντα ύπνου, αποσπάται με προσοχή και σε σωστή ποσότητα και μήκος από τη χαίτη και από την ουρά του αλόγου. Η αποστείρωσή του και η ειδική επεξεργασία το καθιστούν ως μία από τις πιο ασφαλείς και φιλικές επιλογές υλικών για να δημιουργήσουν την εσωτερική «γέμιση» των προϊόντων ύπνου, διασφαλίζοντας και μεταφέροντας έτσι τις κορυφαίες ιδιότητές του στο μέγιστο, για κάθε εφαρμογή.

Ένα στρώμα κατασκευασμένο με γέμιση από τρίχωμα αλόγου διατηρεί σε εξαιρετικά επίπεδα 3 βασικές παραμέτρους που καθορίζουν την ποιότητα του ύπνου. Η πρώτη παράμετρος σχετίζεται με την ιδιότητα του τριχώματος του αλόγου να αποβάλει στο μέγιστο την υγρασία. Έτσι, το στρώμα διατηρεί την επιθυμητή εσωτερική του «ξηρότητα», επιτρέποντας στους πόρους του να αναπνέουν και να διασφαλίζουν στο μέγιστο την υγιεινή. Έτσι αποτρέπεται η ανάπτυξη και ο εγκλωβισμός τόσο της εσωτερικής σκόνης όσο και βλαβερών μικροοργανισμών που θα μπορούσαν να προκαλέσουν προβλήματα τόσο στο ίδιο το στρώμα, όσο και στον χρήστη του.

Σε άμεση σύνδεση με τα επίπεδα υγρασίας, αλλά και με την ιδιότητα του υλικού να επιτρέπει τη φυσική διέλευση του αέρα, βρίσκεται και η δεύτερη παράμετρος, αυτή της διατήρησης της ιδανικής θερμοκρασίας του στρώματος. Έτσι, το ίδιο το υλικό αποβάλλει την επιπρόσθετη θερμοκρασία κατά τους θερμούς μήνες, διατηρώντας το ίδιο το στρώμα, αλλά και το σώμα του χρήστη, σε σταθερή ευχάριστη θερμοκρασία, ενώ ο ίδιος θερμοστατικός μηχανισμός, αποτρέπει το υλικό να αποκτά δυσάρεστη ψυχρή αίσθηση, κατά τους κρύους μήνες, χάρη και στην απουσία εγκλωβισμένης υγρασίας.

Και οι δύο αυτές παράμετροι συμβάλλουν καθοριστικά τόσο στην ποιότητα, όσο και στην υγιεινή του ύπνου, δημιουργώντας τις συνθήκες για ένα ασφαλές και εξαιρετικά ευχάριστο περιβάλλον, ενώ παράλληλα διασφαλίζουν και την αντοχή του στρώματος στον χρόνο κατά τη χρήση του. Η τρίτη αυτή παράμετρος της αντοχής έρχεται να συμπληρωθεί και από την ίδια τη φύση του υλικού. Το τρίχωμα του αλόγου, όπως σημειώσαμε, είναι εξαιρετικά ανθεκτικό και ελαστικό, και κάτω από την κατάλληλη και ιδανική για τη στρωματοποιία επεξεργασία, μορφοποιείται σε εξαιρετικά ανθεκτικές στρώσεις γέμισης. Οι στρώσεις αυτές χαρίζουν στο στρώμα εξαιρετική αντοχή στη διατήρηση της δομής του και απολαυστική ελαστικότητα, η οποία συμβάλλει μαζί με τα υπόλοιπα δομικά χαρακτηριστικά στην ποιοτική προσαρμογή του στρώματος, σύμφωνα με τη φόρμα του σώματος του χρήστη, προσφέροντας μοναδική άνεση και δυνατότητα ξεκούρασης.

Ανακαλύψτε τα μοναδικά χειροποίητα στρώματα της Dreamco με τρίχωμα αλόγου, και μαζί τους απολαύστε μία μοναδική εμπειρία υγιεινού και εξαιρετικά αναζωογονητικού ύπνου.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Εργοστάσιο - Έκθεση
10ο χλμ. Καβάλας - Ελευθ/λης
Τ: +30 2510 247 543
Φ: +30 2510 247 544

Κατάστημα
Μ. Αλεξάνδρου 40, Καβάλα
Εμπορικό Κέντρο Καβάλας
Τ: +30 2510 222 229
Φ: +30 2510 838 828

K: +30 6972 300 310
Κ: +30 6974 703 656
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER