Τα φυσικά υλικά στην απόλαυση του ύπνου, σε ένα στρώμα από τρίχα καμήλας

Τρίχα καμήλας, από την παράδοση των βεδουίνων στο σύγχρονο στρώμα

Από τις πρώτες κιόλας εμφανίσεις των νομαδικών αραβικών λαών, οι καμήλες είχαν τη δική τους ξεχωριστή θέση στην καθημερινότητα του ανθρώπου. Πιστό μεταφορικό μέσο, με μεγάλη αντοχή στις συνθήκες τις ερήμου, και παράλληλα πηγή πολύτιμων αγαθών για την καθημερινή επιβίωση, αποτέλεσαν παράγοντες που έδωσαν στην αραβική καμήλα την εξαιρετική σημασία της.

Από τα πρώιμα εκείνα χρόνια, μέχρι και σήμερα, ολόκληροι λαοί βασίστηκαν στις καμήλες για την ένδυση, τη μετακίνηση και την τροφή τους. Αυτό που έχει διαφοροποιηθεί είναι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες το μαλλί καμήλας μετατρέπεται σε αγαθό με ένα ακόμη ευρύτερο φάσμα χρήσεων, μεγαλύτερη ασφάλεια ως προς τη χρήση του και καλύτερη ποιότητα στην μεταχείριση των ίδιων των πολύτιμων αυτών ζώων.

Οι πρώτες χρήσεις της τρίχας καμήλας περιοριζόντουσαν συνήθως στην ένδυση και τη δημιουργία καταλυμάτων των νομαδικών λαών. Και αυτό γιατί οι ιδιότητές τους είναι τέτοιες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στις ιδιαίτερα απαιτητικές συνθήκες του κλίματος της ερήμου. Τί σημαίνουν όμως αυτές οι ιδιότητες της τρίχας καμήλας για τη σύγχρονη στρωματοποιία;

Το μαλλί καμήλας έχει εξαιρετικές θερμοστατικές ιδιότητες. Αυτό σημαίνει πως δεν αποτελεί καλό αγωγό της θερμότητας, διατηρώντας έτσι για πολύ μεγαλύτερο διάστημα από άλλα υλικά σταθερή τη θερμοκρασία του, ανεπηρέαστη από τους εξωτερικούς παράγοντες. Όπως ακριβώς το φυσικό τρίχωμά της προστατεύει το σώμα της καμήλας από τις εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες της ημέρας και τις ακραία χαμηλές θερμοκρασίες της νύχτας στην έρημο, την ίδια ακριβώς λειτουργία εξασφαλίζει και για το στρώμα.

Ένα στρώμα, ένα οποιοδήποτε προϊόν ύπνου, με γέμιση από μαλλί καμήλας, διατηρεί σταθερή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα τη φυσική θερμοκρασία, χωρίς να ζεσταίνει τον χρήστη του κατά τους θερινούς μήνες, και δίχως να αποτελεί ένα δυσάρεστα ψυχρό αντικείμενο κατά τη διάρκεια των κρύων μηνών.

Η διατήρηση της φυσιολογικής και ευχάριστης θερμοκρασίας έχει δύο βασικά οφέλη: Το πρώτο έχει να κάνει ξεκάθαρα με την εμπειρία χρήστη, καθώς οι ευχάριστες συνθήκες αναβαθμίζουν την ποιότητα του ύπνου και επιτρέπουν στο σώμα να χαλαρώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το δεύτερο όφελος έχει να κάνει με την υγιεινή του ύπνου, καθώς η διατήρηση φυσιολογικών επιπέδων θερμοκρασίας εμποδίζουν την ανάπτυξη μικροοργανισμών στο στρώμα, αφού παράλληλα διασφαλίζουν την εύκολη απομάκρυνση της υγρασίας που θα μπορούσε να συμβάλει σε αυτή τη συνθήκη εντός τους στρώματος. Αυτό σημαίνει, επιπλέον, ότι το μαλλί της καμήλας αποτελεί το ιδανικότερο υλικό για όσους αντιμετωπίζουν θέμα εφίδρωσης κατά τη διάρκεια του ύπνου, καθώς η διατήρηση της θερμοκρασίας και η απομάκρυνση της υγρασίας, αποτρέπουν τόσο την επιμόλυνση του στρώματος, όσο και την ίδια την εφίδρωση του χρήστη του.

Στα πρόσθετα χαρακτηριστικά, το μαλλί της καμήλας είναι εξαιρετικά απαλό και ελαφρύ. Έτσι, μας επιτρέπει να συνθέτουμε πάνω σε αυτό όλες τις ιδιότητες σκληρότητας του στρώματος, δημιουργώντας το εξαιρετικό αποτέλεσμα. Η ειδική επεξεργασία καθιστά το υλικό απόλυτα ασφαλές και εξαιρετικά φιλικό, αναβαθμίζοντας ακόμη περισσότερο την ποιότητα του τελικού αποτελέσματος, αλλά και την απόλαυση του ύπνου.

Ανακαλύψτε τα χειροποίητα προϊόντα ύπνου της Dreamco, κατασκευασμένα από αγνό και επιλεγμένο για την ποιότητά του μαλλί καμήλας, και απολαύστε τις μοναδικές ιδιότητές τους για μια κορυφαία εμπειρία στην ποιότητα του ύπνου σας.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Εργοστάσιο - Έκθεση
10ο χλμ. Καβάλας - Ελευθ/λης
Τ: +30 2510 247 543
Φ: +30 2510 247 544

Κατάστημα
Μ. Αλεξάνδρου 40, Καβάλα
Εμπορικό Κέντρο Καβάλας
Τ: +30 2510 222 229
Φ: +30 2510 838 828

K: +30 6972 300 310
Κ: +30 6974 703 656
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER